Tags
Recipe/Receita:
2 tablespoons granulated sugar2 tablespoons fresh lemon zest2 teaspoons baking powder1 teaspoon baking soda1 teaspoon salt2 large eggs2 teaspoons pure vanilla extract4 tablespoons unsalted butter, melted2 cups of milk2,5 cups of all-purpose flour2 tablespoons poppy seedsbutter for fryingmaple syrup for serving |
2 c. sopa açúcar2 c. sopa raspa de limão2 c. chá de fermento em pó1 c. chá de bicabornato de sódio1 c. chá de sal2 ovos grandes2 c. chá de extracto de baunilha4 c. sopa de margarina derretida2 cups de leite2, 5 cups de farinha2 c. sopa de sementes de papoilamargarina para fritarmaple syrup para servir |
In a small bowl combine granulated sugar and lemon zest. In a large bowl, whisk together flour, baking powder, baking soda, and salt. Stir in the lemon sugar. In a separate bowl, whisk together milk, eggs, vanilla extract and melted butter. Pour the wet ingredients all at once into the dry ingredients. Add the poppy seeds and stir to combine. Place a non-stick sauté pan over medium heat. Add a bit of butter to the pan. Dollop batter onto hot pan (2 tablespoons for small pancakes or about a 1/4 cup of batter for larger pancakes). Cook until golden brown on the bottom and bubbling on top. Flip once and cook until golden brown on each side. Serve with butter and warm maple syrup.
|
Numa taça pequena misture o açúcar e as raspas de limão. Numa taça grande, misture a farinha, o fermento, o bicarbonato de sódio e o sal. Junte o açúcar de limão. Noutra taça, misture o leite, os ovos, o extrato de baunilha e a manteiga derretida. Junte os ingredientes húmidos de uma só vez nos ingredientes secos. Adicione as sementes de papoila e misture bem. Coloque uma frigideira antiaderente em fogo médio. Adicione um pouco de manteiga na frigideira (2 c. de sopa para panquecas pequenas ou cerca de 1/4 cup de massa para panquecas maiores). Cozinhe até dourar na parte inferior e borbulhe por cima. Virar uma vez e deixe cozinhar até dourar de cada lado. Sirva com manteiga e xarope de bordo quente. |
Yum! Yes, please!
xox
😉
Looks perfectly yummy. Thanks for the recipe, will have to try it 🙂
Yes, try it and don’t forget to share the results with us all =)
looks delicious..I should try this…
They’re very tasty. Try it and don’t forget to share the results with us all then 😉
I will…my daughters will surely love it..
😉
Yum!!
😉
yummy!
Yap 😉
Forte tradicao! E todos que visitam Portugal elogiam a deliciosa e farta comida … Voce mantem a tradicao. Bravo, Ana Lucia!
Obrigada =)
These look wonderful!
Thank you =)
Those really sound and look good. –Curt
Thank you =) They were tasty too