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This is a traditional recipe of a sweet Easter Bread from the South of Portugal. It’s delicious with all the butter and brown sugar filling it. I’ve included my recipe and you can check this Youtube video to better understand the procedure of rolling the dough (Min 4:00).
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Esta é uma receita de folar da Páscoa tradicional Algarvia (Sul de Portugal). É de facto delicioso com a manteiga e o açúcar amarelo como recheio. Inclui a receita e podem ver este filme no Youtube para melhor perceber o processo de enrolar a massa (Min 4:00).
Recipe/Receita:
560gof flour25g of yeast75g of warm milkjuice of 1 orange35g of melted lard85g melted butter50ml of brandy3 tablespoons of sugar1 teaspoon of fennel powder1 teaspoon of cinnamon powder1 small eggsaltFilling:melted margarinebrown sugarcinnamon |
560g de farinha25g de fermento fresco75g de leite mornosumo de 1 laranja35g de banha derretida85g de margarina derretida1/2 cálice de aguardente3 c. sopa de ácuçar1 c. chá de erva doce em pó1 c. chá de canela em pó1 ovo pequenosal q.b.Filling:margarina derretidaáçucar amarelocanela em pó |
Prepare the dough and let rise until doubled in volume. Divide dough into 7 equal portions and extend one at a time in a rectangle. Brush with melted butter and sprinkle with a mixture of brown sugar and cinnamon powder. Fold the rectangle’s edges in and roll the dough, placing it then into a round shape greased with butter. Arrange the 7 rolls in a flower-shaped way. Let rise again until doubled in volume. Bake at 190°C for 30/40 minutes.
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Prepare a massa e deixe levedar até dobrar o volume. Divida a massa em 7 porções idênticas e estenda uma de cada vez num rectângulo. Pincele com a margarina derretida e polvilhe com a mistura de açúcar amarelo e canela em pó. Dobre as pontas do rectangulo para dentro e enrole a massa colocando-a numa forma redonda sem buraco untada com margarina. Disponha os 7 rolinhos na forma em forma de flor (um no centro e os restantes á volta). Deixar levedar até dobrar de volume. Levar ao forno a 190ºC durante 30/40 minutos. |
Oh it looks delicious!
It is indeed very tasty =)
Looks amazing! Por acaso nunca experimentei mas tenho que tentar fazer! Love your blog 🙂
Lara
http://flymetotheclouds.com
É muito bom, vale bem o esforço =)
Thanks so much for sharing. This will be a “must-do” for eastern. Kind regards, Reinhold
Thank you 🙂 you won’t regret giving it a try
Oh, the torture! This one is a must-try.
Yes it is indeed 🙂
looks sweet & filling.. a glass of milk or coffe to accompany the “Algarve’s Easter Bread” nyummi 😀
Absolutely!thanks for stopping by 🙂
Mouth is watering–I used to make cinnamon rolls but these look even better!
It’s pretty tasty indeed 🙂 I prefer them to cinnamon rolls (it’s probably about the butter :-P)