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Part 1

7. Turin, Italy

The city is mad for all things cocoa. Go to Guido Gobino’s emporium (Via Cagliari) for a taste of Turin – gianduja, a sensational hazelnut-chocolate combo has been the culinary symbol of the city since its invention in 1867. There’s also a chocolate festival, CioccolaTò, every March.

A cidade é louca por chocolates. Vão á loja de  Guido Gobino (Rua Cagliari) para provarem Turim – a gianduja, uma sensacional combinação de chocolate e avelãs tem sido o símbolo culinário da cidade desde a sua invenção em 1867. Há ainda um festival de Chocolate, CioccolaTò, todos os meses de Março.

 

8. Hershey, Pennsylvania, USA

They call this place the Sweetest Place on Earth. Visit Hershey’s Chocolate World and prove that yourself.

Chamam-lhe o sítio mais doce do Planeta. Visitem Hershey’s Chocolate World e comprovem isso por voces mesmos.

9. Switzerland

It has the highest per-capita chocolate consumption in the world and is home to some of the most famous chocolate makers like Lindt, Nestlé, Suchard and Toblerone.

Tem a maior taxa de consumo de chocolate per capita do mundo e é a casa de algumas das mais famosas marcas de chocolate como a Lindt, Nestlé, Suchard e Toblerone.

   

10. Grenada, Caribbean

The minuscule Grenada Chocolate Company produces award-winning bars and cocoa in the most ethical fashion: beans are grown, picked, processed and packed in the onsite factory; even the electricity is solar-powered and the business a local cooperative, directly benefiting those on the doorstep.

A minúscula Grenada Chocolate Company produz barras e cacau premiadas da forma mais ética: os grãos são cultivados, colhidos, processados ​​e embalados no local fábrica; até a eletricidade é alimentada por energia solar e o negócio uma coperativa local, beneficiando diretamente os que procuram directamente os seus serviços.

11. Paris, France

Well, this is heaven for chocoholics. Visit to one of Robert Linxe’s Maison du Chocolat stores. If you’d like to take a cocoa cooking-class Lenôtre Culinary School is the right place. Don’t forget the amazing sculptures of the Salon du Chocolat festival.

Bem, esta cidade é o paraíso para o chocaólicos. Visitem uma das lojas Maison du Chocolat de Robert Linxe . Se querem ter uma aula de como cozinhar chocolate então a Lenôtre Culinary School  é o sítio idela. Não se esqueçam das fascinantes esculturas do festival Salon du Chocolat .

all images via Google

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