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1. Flanders, Belgium

Belgians love chocolate almost as much as they love beer – and by that I mean, a lot. They’re known for its chocolate quality and innovation. Hans Burie’s Chocolatier in Antwerp and Laurent Gerbaud’s creations in Brussels are just two examples of a very long list of good chocolate.

Os Belgas gostam tanto de chocolate como de cerveja – e com isso quero dizer, muito. São conhecidos pela qualidade e inovação nos seus chocolates. Hans Burie’s Chocolatier em Antuérpia e as criações de Laurent Gerbaud’s em Bruxelas são apenas dois exemplos de uma longa lista de bom chocolate.

 

2. Ghana

Do you know Tetteh Quarshie? This was the man responsible for planting the first cacao seeds in Ghana, germinating the agricultural industry which made Ghana the primary cocoa exporter for most of the 20th century. You can actually visit Ghana’s first cocoa plant at Quarshie’s farm. Check this post.

Conhece Tetteh Quarshie? Ora, este foi o homem responsável por plantar as primeiras sementes de cacau no Gana, fazendo germinar a indústria que fez do Gana o principal exportador de cacau durante a maior parte do séc XX. Podem, de facto, visitar o primeiro cacaueiro do Gana na sua quinta. Vejam este post.

File:Tetteh Quarshie Cocao Farm - One of the original trees, planted 1879.JPG 

3. Óbidos, Portugal

I’ve already introduced you to the International Chocolate Festival which takes place in Óbidos every Spring.

Já vos falei do Festival Internacional do Chocolate que se realiza em óbidos todas as Primaveras.

4. Venezuela

The rarest and finest of the three varieties of cocoa bean is the criollo – known for its lingering aftertaste as featuring vanilla, caramel and nuts. The Paria Peninsula – known as the ‘Chocolate Coast’, in Venezuela – is the origin of the most sought-after criollos. Family-run farms, such as Hacienda Bukare, which you can visit, produce the best cocoa beans.

O mais raro e melhor das três variedades de cacau é o crioulo – conhecido por seu sabor persistente tal como baunilha, caramelo e nozes. A península de Paria – conhecida como a ‘Chocolate Coast ", na Venezuela – é a origem dos mais procurados criollos. Agriculturas familiar, como Hacienda Bukare, que se pode visitar, produzem os melhores grãos de cacau.

 

5. Bournville, Birmingham, England

Well, there’s no Oompa-Loompas like in Willie Wonka’s Chocolate Factory but Birmingham’s Cadbury World feeds the need in us all to drool over chocolate. Make sure you visit the World’s Biggest Cadbury Shop.

Bem, não há Oompa-Loompas como na Fábrica de Chocolate de Willie Wonka mas a Cadbury World em Birmingham oferece-nos todas as condições para nos babarmos por chocolate. Não se esqueçam de visitar a maior loja do mundo da Cadbury.

 

6. Southern Belize

Before Columbus got lost on his way to the East Indies, the Maya and Aztecs of Central America were already tucking into xocolatl and kukuh – bitter, spiced drinks concocted from cocoa beans. Nowadays, they’re famous for their Green & Black’s chocolate, whose Maya Gold bars are based on the ancient kukuh recipe.

Ainda antes de Colombo se ter perdido na sua jornada até às Índias, os Maias e os Aztecas da América Central já usavam o xocolatl e o kukuh – bebidas amarga e apimentadas que faziam através dos grãos de cacau. Hoje em dia, são famosos pelos seus Green& Black’s chocolat, cujas barras Maya Gold são baseasdos na receita antiga de kukuh.

 

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